All Rights Reserved | Harith Photography 2017

Tuesday, November 9, 2010

Jalan jalan

Assalamualaikum
Dalam masa beberapa hari lagi saya akan balik kg,dalam masa tu jugak sempat jugak trun ke bandar beli barang2 yang di pesan oleh my mom..klu balik keningau x sah mesti ada jugak yang di suruh beli tu..hehe x pa lah bukan selalu. Hari tu masa outing ma kawan2 satu asrama ni sempat jugaklah ambik gambar ni di Pasar Tanjung Tawau. Sibuk sibuk kawan saya beli barang tu sibuk jugak saya ambik gambar hehe orang yang lalu lalang sana pun ingat kita orang ni pelancong dari mana jak hehe...ok lah sampai sini sahaja entry kali ni sebab jam 8.30 ni da paper exam Pengajian sosial 1..ok chou luk wish me luck hehe..

MOHAMAD HARITH JANIUS
Sabah Freelance Photographer
Tel:014-374 2735 or 019-870 9394
Photo Stock:http://www.flickr.com/photos/tompinai
Skype:mohd_harith
facebook:www.facebook.com/Mohamad Harith
Emel:harithinc@yahoo.com

Friday, November 5, 2010

Cuti-cuti malaysia

Assalamualaikum dan salam sejahtera..
lama sudah x update blog ni,besawang sudah,bukan pa sibuk dengan kerja di IP ni  last minute sebelum exam masih ada kerja baru kena bagi..hari ini hari ke 11 sebelum bertolak balik ke KK dan keningau. Tinggal berapa paper exam lagi. Habis exam trus balik malas mau tunggu lama2 di IP ni..dalam kepala banyak sudah rancangan masa cuti nanti..harap suma dapat buat..buat masa ni lum ada gambar2 lagi yang boleh saya share..mgkin masa balik nnt baru ada..so sampai sini jak entry ni..da masa,da mood menulis hehe sa tulis entry baru lagi...

Friday, October 1, 2010

Ketika itu...aku disana..

Assalamualikum..
Waaaaaaaaaaa....so tired..baru balik dari rekreasi luar,satu badan sakit,kulit kena sun burn..tapi apa2 pun pengalaman di borneo paradise memang best lah,,,,,dari abseiling,snorkeling,berkayak hingga kepada gangguan histeria hehehhehe semua best..new experience for me..so entry kali ni x kena mengena dengan pa yang saya tulis sini hehehehe..x tau kenpa rajin plak malam ni edit blog hehe..kali ni gambar yang saya masukkan dari file gambar2 yang saya ambik masa travel..x banyak saya ambik..so hope u all enjoy see it...

Wednesday, September 22, 2010

Ketika itu....raya 2010

Add caption
Assalamualikum
Ok lah entry kali ni pasal hari raya yang baru sahaja berlalu tetapi kehangatan nya masih dirasai,rumah terbuka masih ada,kuih raya pun belum habis lagi,include jugak bebudak yang masih lagi meletupkan mercun2 walaupun sudah diharamkan kerajaan,,,,ok lah cukup mukadimah dia..saya terus masuk ke agenda kita hehehhe..hari raya tahun ni memang best sebab banyak sedara mara pulang beraya saya punya buah hati pun datang umah..and the best sekali tahun saya beraya tempat dia..first time woooo datang umah tu..hehhe walaupun da betahun2 sama2 tapi hari tu jugaklah pertama kali datang...heheh time raya tu jugak sempat jugak saya ambik beberapa keping gambal2..hehe bukan pa cbuk layan tetamu,time raya tu jugak sempat saya ambik gambar kazen saya ngan adik dia ni....ok lah...sampai sini jak lah saya punya cerita selebihnya korang tengoklah gambar2 tu heheh..

Tuesday, September 21, 2010

Ketika itu.....

Assalamualikum dan salam sejahtera..
lama sudah tidak update blog ni..sibuk dengan kerja hehe..besawang sudah ni...hari ni tiba2 mood rajin mau update blog ni..walaupun assment ni betimbun..dan kepala mau meletup sudah ni mau memikir dari mana mau mula sempat jugak ba edit2 gambar..heheh..gambar ni..saya ambik tahun lalu..tapi atas sebab lambat dapat kelulusan untuk upload gambar dari tuan punya badan..hehe baru lah sekarang dapat upload..so sampai sini sahaja lah dapat saya tulis...nanti entry seterusnya cerita pasal raya di kampung ok...hehehe

Wednesday, August 11, 2010

Puasa Bermula

Hari ini tanggal 11.08.2010 bermula puasa bagi hari pertama di tahun 2010.hari ni jugaklah aku menyambut hari lahir bagi seseorang yang ku sayangi hehe..sedih jugak x dapat celebrate sama2. dia d kk saya d tawau..mcam mana jugak kan...apa2 pun harap korang enjoy.dan kepada semua muslimin muslimat semoga ramadhan kali ni memberikan kita keberkatan dan dapat menginsafkan diri kita semua.selamat berpuasa.

Tuesday, August 10, 2010

Street Picture

Entry kali ni pasal hari tu saya outing dengan kawan2 di bandar. Kami outing pun saja jalan2 sambil beli barang keperluan. Sambil jalan2 tu sempat jugak saya ambik gambar jalanan (street photography) gambar2 ni pun saja jak mabik2 tengok macam mana hasil sebab saya pun belum berapa tahu pasal street photography ni..so harap korang enjoy dengan gambar2 tersebut..ada apa mau komen? komen jak..komen membinalah k hehehe..see u next entry..

Friday, August 6, 2010

Kajian Luar

Assalamualaikum WBT.

Saya bukak entry kali ni di blog yang baru dengan entry pasal kajian luar hari tu. Hari tu bersamaan 7.8.2010 kelas kami PPISMP BM dengan PPISMP PS telah mengadakan Kajian Luar bagi melengkapkan silibus bagi semester 3 kali ni. kajian luar tersebut diadakan di Kg Indrasabah Tawau. Ada beberapa kumpulan lah yang melakukan kajian bagi bidang2 yang berbeza, seperti bidang ekonomi,pertanian,perusahaan ikan bilis dan pelancongan. Pendek punya cerita kumpulan saya kaji bahagia perusahaan ikan bilis. Kebanyakan orang kampung sana mengusaha jualan ikan bilis jadi  susahlah mau mencari bab2 ikan bilis ni. masa jalan2 pusing satu kampung tu sambil soal2 orang kampung sempat jugaklah snap2 gambar....so sampai sini jaklah entry kali ni sebab mata pun sudah berat ni..klu ada typing error tu faham2 jak lah k..hehe..so harap korang enjoy dengan gambar2 yang d upload.

Thursday, August 5, 2010

Salam

Assalamualaikum

Blog ini adalah blog baru bagi saya (Harith Photography) ini kerana blog lama sebelum ini menghadapi masalah dan kepada sesiapa yang mengikuti blog tersebut boleh berpindahlah ke blog ini. Saya juga akan menaik taraf blog ini berbanding blog sebelumnya dan memberi pembaharuan ,segala kesulitan amatlah dikesali.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...