All Rights Reserved | Harith Photography 2017

Tuesday, June 28, 2011

Gabrel dan Casandra














Assalamualaikum.
Entry kali ni wa ambil kesempatan untuk cerita sikit pasal wa tolong member wa tu si Matt buat pre wedding. Wa pun lupa sudah nama dua orang customer c Matt hehe..wa Cuma ikut jak dia ni..sambil-sambil tambah pengalaman untuk sesi out door pre wedding ni..lagi pun wa ni baru lagi dalam bidang pre wedding ni..kalau buat pre wedding ni memang banyakm cabaran dia, kita kena sentiasa berfikir secara kreatif dan pantas untuk menghasilkan gambar yang mempunyai sudut-sudut yang terbaik..lagi satu kita tak mau tunggu lama kan..habis cairn anti make up dorang kan hehe..sebab tu lah sebelum buat pre wedding ni persediaan awal kena buat..kita kena buat buat lawatan awal tu di tempat untuk buat pre wedding supaya kita dapat gambaran awal untk sesi pengambaran esoknya. Malam sebelum sesi shoot ni wa adalah buat sikit-sikit home work dengan melihat-lihat gambar dari beberapa jurugambar yang terkenal..ceewah..hehe…sesi kali ni kami buat di Taman Mahathir Keningau bermula pukul 10.00am sehingga 12.30pm…perghh memang penat..nasiblah ada pembantu yang setia tolong-tolong bawak barang wa ni haha kan Jac? Hahaha… yang ambil gambar hari tu wa dengan c matt jak,member c matt banyak jugak member idea2 untuk pengantin punya pose..wa dengan pembantu wa yang setia angkat2 barang,suruh2..heheh…tq2..nnt bos up lagi gaji ok Rm 5 ringgit sejaaaaaa hehehe…habis sesi photoshoot tu trus balik rumah untuk transfer gambar tu..penat betull.. petang dia jalan lagi..lepak di pekan sebab besok dia wa kena balik tawau sudah..ok lah..entry kali ni wa ada sertakan dengan gambar-gambar masa photoshoot tu..harap korang suma enjoy tengok..wa ni masih baru.banyak lagi kena buat penambahbaikkan…




Saturday, June 25, 2011

Satu hari di petang sabtu

Assalamualaikum 

Petang sabtu ni rajin pulak wa tulis entry blog ni haha..bangun-bangun ja dari tidur trus on laptop wa..mula2 sekali wa tengok facebook dulu..bila wa bukak facebook..banyak member wa tulis status..”jom heboh @ likas,jom heboh best!!..” perghh rupanya jom heboh sekarang ada di kk,ikutkan hati wa mau jugak menyerbu jom heboh tu kalau di KK tapi apakan daya ku..aku terpaksa menerima kenyataan aku ini sudah berada di Tawau..haha..tiba2 tittt..titt.. (nokia sound sms) rupanya Cik awek wa hantar sms..tak lama lagi cik awek akan berlepas ke Kota Kinabalu dari Sibu..dalam bebrapa jam lagi sampilah cik awek wa di kota Kinabalu selepas menghabiskan beberapa bulan di Mukah praktikal..wa harap cik awek selamat tiba di KK..wa tengok member wa yang lain sudah siap2 angkat baldi mandi di luar hostel semuanya berpunca daripada kegagalan paip air di bilik mandi untuk membekalkan air..hehehe senang cakap tiada air lah..wa rancang mandi gelap2 sikit..sebab kalau gelap2 mana da org nampak kan hehe..wa cakap sama lu..tempat we all mandi belakang hostel tu betul2 bedepan dengan café..haha..Malu geng kalau ada awek2 yang makan di café nampak,silap betul engineer dia buat sana…kalau macam wa ni yang mandi sana confirm kenyang dorang tu..tak payah makan lagi kenyang da tengok badan wa yang seksi ni hahahah..gurau2 jak tu..Romate wa dari tadi dengan khusuk main game FIFA 2011 dia tu,,,siap ada maki hamun lagi player dalam game tu hahaa..gecek kelate tuuu..haha…lantak dia lah..wa pun meneruskan aktiviti petang wa  di petang sabtu dengan mendengar lagu dendangan Rossa hahah,,,jiwang lah pulak petang2 ni kan..macam tau2 plak..burung2 yang selalu lepak di tepi bilik wa ni pun berpasang-pasangan haha..macam tau jak feel lagu rossa ni haha..bila hidup dengan pasangan ni kadang macam-macam dugaan dia..yang penting kita sabar jak..kerna kesabaran itu separuh daripada iman..ceeewah..ntah kenapa petang ni wa rasa lain dari yang lain..wa rasa wa perlu buat keputusan,keputusan apa..haha biarlah rahsia kan..tapi wa takut keputusan wa tu mungkin silap..atau pun mungkin wa kena mengambil banyak perkara sebelum wa membuat keputusan itu kan hehe..ok lah..wa pun rasa panjang sudah wa merepek ni hahahha..hari pun sudah gelap..wa pun mau siap2 untuk mandi..malam ni ada pesta Gawai Kaamatan di dewan Raflesia..nda dapat jom heboh..ini pun jadilah..untuk mengisi masa lapang wa di malam minggu ni..next entry wa bagi masuk entry pasal pre wedding wa shoot hari tu dengan pembantu wa yang sangat-sangat membantu wa dalam shoot tu hahah..kalau u all free bleh tengok blog beliau,macam2 ada maklumat u all boleh dapat sana hehe..kasi promo blog dia sama u all kan heheh..klik  sini

MOHAMAD HARITH JANIUS
Sabah Freelance Photographer
Tel:014-374 2735 or 019-870 9394
Photo Stock:http://www.flickr.com/photos/tompinai
Skype:mohd_harith


Friday, June 24, 2011

BSN Vs CIMB Bank




Assalamualaikum.
 Ok suma..sapa yang ada MyBSN ni??? fuhhh wa cakap sama lu..memang mengecewakan lah...My BSN ni macam CIMB Click dengan Maybank2u tu..mesti korang pun adalah kan..tau punya...ok lah entry kali ni wa cerita sikit pasal petang tadi..cerita dia bermula begini...ceeewah macam cerita penglipurlara lagi kunun..ok lah sebenarnya besok 25 June 2011 Cik awek wa mau balik dari Sibu ke Kota Kinabalu..sa wa pun bank in lah duit menggunakan MyBsn ni untuk beli tiket..wa bank in dalam RM300.00..so after half hour,wa call dengan Cik awek wa,tanya duit sudah masuk ka belum..wa punya cik awek pun bagi tau duit belum masuk..wa pun chek lah balik takut2 ada silap tertekan no kan..salah sudah no akaun tu..chek punya chek..semua betull tapi duit belum masuk lagi..wa pun call lah talian bantuan BSN ni..lepas tu Cik awek BSN tu bagi tau yang segala transaksi untuk My Bsn ni hanya akan aktif sebelum jam 12.00pm..so lepas jam 12.00pm jika kita buat transaksi duit dari Mybsn ke bank lain duit tu akan masuk ke akaun lain keesokan harinya..tapi dalam kes wa ni duit tu akan masuk hari isnin sebab besok sabtu and ahad..bank cuti..wa pun punya panas dengar..ini macam Cik awek mana dapat balik ni..kalau isnin baru masuk duit. Wa pun terus pinjam member punya kerentera aka kereta..wa terpaksa bergegas ke bandar jugak untuk bank in lagi duit menggunakan CDM tu.perghh...memanas wa tadi..sudah time wa ke bandar tu waktu jalan sesak.fuhh..teruji keimanan wa jugak sebentar..lepas da bank in tu barulah Cik awek wa dapat beli tiket..so the moral of the story sini adalah kalau menggunakan Mybsn untuk memindahkan duit ke bank lain sila lakukan sebelum pukul 12.00pm..hehe..ok lah..sampai sini jak entry wa kali ni..sekarang jam sudah menunjukkan pukul 3.15am..wa pun mau tidur dulu..penat bro..jalan sana jalan sini..ok next entry ada yang special hehehe...

Wednesday, June 22, 2011

Grace and Vivian










Assalamualaikum.

Ok..dalam entry yang lepas wa ada janji pasal wa mau cerita aktiviti yang wa buat kan masa cuti semester tu..masa cuti semestr yang lalu tu saya dan rakan saya... ceeewah macam karangan budak sekolah pulak kan hehehe..ok lah serius2...sebenarnya cerita dia macam ni..masa cuti tu member wa ni c Matt ada meng sms kan wa untuk turun di Taman Mahathir Keningau..ada outing dia cakap..model cunn amoi hahah..wa pun tengok jadual hrian wa free terus on jak lah...on way p sana wa sms c Matt ni..dia cakap dia sudah tunggu dalam kereta..tau2 wa lagi sampai dulu dari dia..dia mungkin baru pas mandi tu..lepas tunggu setengah jam baru lah c Matt ni sampai,...tu pun Cewe dia yang hantar hehe..sesi penggambaran kali ni hanya memerlukan dua orang model..tu pun mumy dia ada ikut daa..hehe baru c Matt ni mau mengadjust2 kan model tu tapi nasib masih bersekolah..Grace dan Vivian ni sebenarnya adik beradik..tapi wa tengok muka macam tak sama pun..haha..lantaklah yang penting kerja wa mengkatik2 gabar dorang kan..sesi pemotretan bermula sekitar pukul 10.30am..mula-mula dorang ni masih kekok untuk beraksi di hadapan lensa hehe..tali lepas sejam tu sudah mula selesa..suruh buat ni..buat tu pun ok jak..tidak lagi kekok2..untuk outing kali ni jugak adalah untuk membantu rakan si Matt ni ..Puan Madelen promo bridal dia tu..dalam dua gaun pengantin lah jugak kami ambil gambar hari tu..sesi penggambaran hari tu selesai dalam pukul 12.30pm..perut pun sudah lapar..nasib ada jugak c Matt ni menaja makanan tengah hari wa heheh..pas lunch tu wa hantar c Matt ni p tepat kerja dia..wa pun terus balik rumah landing truss..penat bukan main...ok lah sampai sini dulu entry wa kali ni..wa ada sertakan gambar-gambar masa wa ambil hari tu..harap semua enjoylah k..wa ni masih belajar..skill pun belum lagi banyak heheh...faham2 lah k..

Monday, June 20, 2011

Balik Tawau



 Timbou
 Kalabakan

 Kalabakan





Assalamualaikum.

Lama sudah tidak update blog ni kan heheh..sorilah..masa cuti tu banyak buat kerja sambilan,sibuk melampau hehe..padahal tidur makan jak tu di rumah..semenjak cuti semester tu..jarang sudah wa update blog tu..baru mau update line internet lagi yang lambat tahap gaban..maklumlah wa ni pemilik celcom broadband..bila minta bayar bil cepat jak..tapi service dia bikin panas hahah..ok lah entry ni pun sekadar untuk mengisi kekosongan waktu wa sekarang ni..minggu pertama di IP ni masih belum ada kerja jadi elok bebenorlah kan wa update sikit-sikit blog ni hehe..entry kali ni pun pasal wa travel ikut jalan Kalabakan dari Keningau ke Tawau,wa sebelum ni memang selalu ikut jalan ni untuk balik ke Tawau dari Keningau..tapi sebelum ni jalan ok saja..sekarang ni..perghh! macam ekspedisi Rain Forest o..jalan runtuh,lubang sini sana..nasib ada driver yang cun hehe..sudah berbelas tahun lalu jalan tu..perjalanan kami dari pecan keningau bermula pukul 10.00am,singgah kejap di pecan Sook dan Nabawan ambil member dan meneruskan perjalanan ke Sapulut. Kami tiba di Sapulut pada pukul 12.00pm macam tu lah..dan di sana bermula perjalanan off road kami..masa tu kami konvoi dalam 3 kereta.dari sapulut ke timbou mengambil masa 1 jam..lebih kurang pukul 1.15 tu sampai di timbou, Timbou ni macam pertengah jalan antara Kabalakan dan Sapulut,dan jugak berdekatan dengan Maliau Basin...lepas berhenti rehat untuk makan dan minum.kami pun meneruskan perjalanan.lebih kurang jam 3.20pm tu sampai di Kalabakan. Sampai sana satu daripada 3 kereta tu pancit..so terpaksa tunggu dulu sampai siap tukar tayar..bila da siap semua barulah perjalanan di teruskan. Dalam jam 4.30 tu sampai di Bandar Tawau sudah..dan bas sudah menunggu kami untuk meneruskan perjalan ke IPG Tawau..ok lah setakat tu sahaja cerita wa untuk entry kali ni..jangan risau entry akan datang akan wa masukkan dalam masa terdekat ni..malam ni wa masih penat lah..hehe..masih lagi teringat di kampung tu hehe..special2 hehe..kan tetttt…kepada member2 yang selalu jenguk2 blog wa ni..wa ucapkan terima kasihlah..sudi jugak tengok blog wa ni heheh..nnt entry akan datang wa bagi masuk aktiviti wa di kampung ok..hehhe..bye suma..


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...