All Rights Reserved | Harith Photography 2017

Thursday, October 11, 2012

OP | Minggu Kokurikulum IPG Tawau | Part 1





















2012 Harith Photography | Minggu Kokum IPG Kampus Tawau.
Nikon D5100 with Nikkor 55 - 300mm.


Sunday, October 7, 2012

Food Photography


Assalamualaikum..

Today my family from Kunak just send special home made cake for us...it taste delicious... :) Thanks Mom, we appreciate it.. and for me this is my first time to take food photography..need more improvement..

*Ps: Oh my English! terokk bebenor..sory broken English.. :)

Saturday, October 6, 2012

After the rain



Assalamualaikum..

Awal pagi sudah hujan..kain belum sempat kering hujan sudah turun..tapi apa-apa pun rahmat tuhan turun kita kena syukur :). fikir positif saja..wa ambil kamera shoot apa yang patut..dapat dua gambar pun boleh lah untuk melepaskan gian menekan shutter hehehe..

July to September Photo 2012













Thursday, May 3, 2012

Tour Of Borneo 2012








Assalamualaikum..

Satu hari di petang khamis ini aku menulis lagi entry terbaru dalam blog ini, aku merajinkan diri untuk menulis jugak barang sepatah dua kata,sempena petang yang indah  ini juga  ingin aku nukilkan melalui taipan butang-butang huruf Komputer riba aku. Bertemankan secawan kopi 3 in 1 jenama Nescafe, aku hirup penuh penghayatan. Kicauan burung-burung yang riang sambil bertenggek di tepi tingkap membuatkan aku semakin hanyut dalam dunia imaginasi yang penuh tipu helah kerna hakikatnya itu semua hanyalah imaginasi aku dalam dunia fantasi….ok enough………….habis mukadimah wa yang mencarut petang-petang ini…hahaha! 

Ok,blog wa sudah tidak update dekat sebulan..well..well..well…(gaya macam org putih ckp) sejak dua menjak ni wa kelihatan agak sibuk dengan aktiviti kehidupan wa sebagai seorang pelajar Institut Pengajian Tinggi Awam…tugasan wa yang tinggi menggunung disamping memerlukan perhatian dan konsentrasi tinggi bagi aku siapakan tugasan tersebut..ditambah lagi dengan fail2,laporan2 yang perlu aku kemas kini…membuatkan aku agak meminggirkan blog ini..kesimpulannya baru hari ini aku dapat update blog..(kelihatan ayat ilmiah disitu)….

Kepada semua member-member yang sudi menjengguk blog wa ni..tidak dilupa juga kepada sesiapa saja yang secara tidak sengaja termasuk ke dalam blog wa ini,wa mohon maaf lah sebab jarang update blog ni..tapi wa berjanji akan selalu update blog ini dengan gambar wa yang tidak seberapa itu disamping sedikit omongan kosong wa yang kalian boleh pinggirkan..hehehe..ok lah cukup..cukup.. kali ni wa bagi masuk entry pasal Tour Of Borneo 2012 adalah perlumbaan basikal pertama di sabah yang ala2 macam Le Tour De Langkawi tu..perlumbaan bermula daripada Semporna Sehingga Kota Kinabalu selama 5 hari dan 5 peringkat perlumbaan. wa sempat shoot untuk stage 1 dan 2 sahaja dengan member wa Mr Gray....
Ok lah semua,rasanya sampai sini dahulu entry kali ni..lain kali wa update blog…sori entry kali ni pendek..




Nota Kaki : hujan mulai turun membasahi bumi..mereka turun beramai-ramai dengan riang sekali...

Saturday, March 31, 2012

Sembang di malam gelap gelita (Earth Hour)











Assalamualaikum..
Hello semuaaa…wuiii naaa lama wa tidak update blog ba heheh..sorilah geng..sekarang ni wa banyak tugas-tugas rasmi..yang hendak dibereskan..tapi untuk tidak mengecewakan kamu semua..wa gagahkan diri ini untuk menulis barang dua tiga ayat untuk dibaca. Actually..(esehh speaking kunun) entry kali ni pun bukan ada topic utama..sekadar omongan kosong wa jak..dikala malam yang gelap gelita bertemankan cahaya laptop..Earth Hour la kunun hehhee..bila difikirkan balik..mungkin orang dulu-dulu cam nil ah klu malam-malam..bukan ada peti televisyen,jauh sekali TV Plasma macam di rumah-rumah sekarang tu..aktiviti malam sangatlah terhad..awal tidur pastu bangun awal untuk ke kebun ataupun sawah..sebab tu jugak orang dulu-dulu ramai anak kottt hahahha! Tetttt wa gurau-gurau saja…
Ok lah entry kali ni wa bagi masuk koleksi gambar-gambar wa ambil masa awal tahun 2012 ni..sebenarnya banyak lagi..tapi jalur lebar wa ni membataskan wa untuk upload gambar yang bersaiz besar…banyak member-member wa tanya..weiit bro lu upload gambar-gambar aweks tu..lu punya awekss amacam? Nda jugak jeles-menjeles…soalan parah jugak untuk wa jawab ni..kira macam soalan eseii kalau SPM yang memerlukan wa untuk mengeluarkan hujah-hujah yang bernas..bukan sekali dua wa diajukan soalan macam ni….tapi nda pa lah..wa sebagai lelaki yang penyayang wa ceritalah…hahahhaha…biasalah naluri seorang perempuan tu..cemburu memang ada..tapi dia pun faham jugak dengan tugas-tugas wa ni kan..orang cakap lelaki makin dilarang makin dia buat..hahah betul ka tu? Watta apa sudah wa mengarut ni..teori mana wa cedok..wa pun x tau hahahah…bukan jak jeles-jeles ni..kadang sampai perang dunia ketiga jugak..heheh..mungkin banyak jugak jurugambar yang umur2 wa ni..mengalami masalah macam ni..tapi wa punya cadangan explainlah dengan baik-baik…. untuk you ambil hati dia..pandai2 lah buat photoshoot session dengan dia….tunjukkan kemahiran yang u all ada untuk dia..pastu u cakap lh cantik-cantik model yang wa penah ambil..cantik lagi you lah..dengan cara ni confirmlah dia..dia bagi kureng sikit jeles2 dia tu hehehhe..buat lah dengan jujur dan ikhlas..sepenuh hati.. ni nasihat wa untuk kamu-kamu yang diluar sana yang masih bercewe -cewe,beraweks-aweks..kalau macam wa ni lainlah..hahaha apa yang lain tu?? tunggu cerita dia entry seterusnya hahaha...weiiina ok lah..sampai sini jak entry wa kali ni..kerja wa pun masih banyak..karang nda siap parah jugak kena menjawab dengan pensyarah ni..ok semua..jumpa lain entry… bye2  

Nota Kaki : Hidup mesti diteruskan...walau apapun yang terjadi..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...