All Rights Reserved | Harith Photography 2017

Sunday, July 31, 2011

Puasa Bermula



Assalamualaikum.
Hari ni hari pertama berpuasa pada tahun 2011,awal pagi tadi assignment punya pasal wa tepaksa over time,tulah masa kerja kena bagi dalam 2 minggu,kami buat dalam 2 hari jak..selebihnya wa habiskan dengan aktiviti yang langsung tiada kaitan dengan tugasan tu seperti menonton wayang dan lepak di shopping complex..dont try this at home ok..besalah student life orang cakap..kepala hotak student life cenggini..siap kerja jam 2.30am..planing mau tidur kejap konon sebelum sahur..ntah cam na boleh telajak tidur sampai jam 4.00am. nasib jiran bilik seblah ketuk bagi bangun..sempat jugaklah wa bersahur telur kosong goreng dengan nasik mix kicap..boleh lah..orang bujang punya lauk..nanti sudah ada wife barulah bleh merasa nasik dengan kari,dengan ayam masak kicap ka..time sahur tu..pas tu ada wife bagi keju ‘abang,bangun sayang..sahur kita’..ceewwaaah..melebih plak ni..hak hak hak…

Masa posa cenggini wa teringat plak di kampung..kalau masa ni wa di rumah,mesti orang yang paling sibuk mesti wa punya mother..walaupun penat dengan tugasan harian menguruskan kami adik beradik namun beliau tetap bangun untuk menyediakan makan untuk bersahur. Sekarang ni bila semua sudah besar panjang kena sendiri lah sediakan makan untuk sahur dengan berbuka nanti. wa bab sahur ni nda berapa kisah, air kosong dengan biskut marrie pun jadiklah..yang penting ada..untuk ambil pahala..kadang nda sahur pun..sedar-sedar sudah jam 6.30am..sahur pa cenggitu..haha..ada jam pun teda guna jugak..tidur mati suma sekali dengan roommate haha..ok lah cukuplah cerita wa untuk entry kali ni..kepada semua muslimin dan muslimat seluruh negara wa ucapkan selamat menjalani ibadah puasa dengan tenang bagi mencari keredaan dariNya.

Nota Kaki: Berbuka nanti mungkin ke Bazzar Ramadhan Wisma Semarak..depan hostel jak pun.. :)

Monday, July 18, 2011

Ini cerita kami







Assalamualaikum.

Ntah kenapa malam ni wa rasa semangat pulak wa mau buat entry dalam blog ni..masa tengok fail2 gambar yang perlu dibuang tadi wa jumpa folder gambar yang wa ambil masa wa dengan member satu hostel ni lepak2 hehe..gambar ni pun bukan apa jugak saja suka-suka kan..tapi bila tengok balik gambar ni..macam happy plak.ada kenangan orang cakap..sebagai student full time macam wa ni biasalah kena stay di hostel..kalau kamu tengok gambar tu haha tu jak lah aktiviti yang boleh mengurangkan sedikit tension kami ni yang tinggal dalam asrama mcm penjara ni haha!..bila kumpul ramai-ramai macam tu sambil nyanyi ramai2 walaupun suara tidak semerdu suara amy search haha we all tetap happy..mungkin satu hari kenangan macam ni wa boleh cerita dengan ank cucu wa kan hehe..kami sini bukan ada astro,mtv,apa2 jak jenis hiburan tu..cukuplah ada gitar tu..untuk menghiburkan hati yang duka lara ini ceewahh haha! tidak pun pasang laptop lagu terkini sambil sambung dengan speaker besar..pasang kuat sikit warden poww speaker tu..hujung sem baru dapat balik..hehe..susah2..macam ni lah hidup kami..boleh dikatan hampir semua benda kami kena kongsi,tandas,bilik mandi,iron baju,pantry..semua lah..kalau ada member yang kering sudah tu,,meggi pun kadang kongsi jugak haha! baju pun kadang kongsi jugak..sekali sekala lah untuk aktiviti IP kan..kadang bila ada masalah tu kawan-kawan satu asrama ni jugaklah tempat meluahkan masalah tu..macam ni lah kehidupan kami sini...sapa-sapa pernah jadi student memang tau lah macam mana pengalaman macam wa rasa ni kan hehe..sebenarnya pengalaman macam ni lah yang mematangkan kita untuk lebih maju kehadapan dan bergaul denga pelbagai jenis manusia yang ada di muka bumi in..yee tak gitu??? hehe..ok lah sampai sini saja cerita wa kali ni..wa kena tidur awal..besok wa ada Bina Insan Guru..melawat rumah orang tua di Bandar Tawau tu..nanti wa upload cerita dari sana ok..bye-bye.. :)


Sunday, July 17, 2011

Di suatu petang





Assalamualaikum

Haloo-haloo...hehe..pa khabar suma? ok ka? wa ok jak..cuma busy sikit ni hehe..hari ni hari isnin mood pun faham2 lah kalau hari isnin kan..semua malas tambah lagi pagi tadi awal lagi sudah tiada letrik..betul2 tambah mood malas tu..ok lah entry kali ni wa saja mau bagi masuk gambar masa wa ambil jumaat lalu..jumaat lalu tu wa ke bandar untuk print tempahan baju yang wa buat tu.. 36 helai lah yang menempah baju tu termasuk orang dari sarawak..hehe jauh jugak tempahan baju wa dapat kali ni..next wa plan mau buat baju couple lah..tapi harga kena up sikitlah..sebab sekarang semua barang sudah naik kan hehe.,ok lah gambar yang wa ambil ni di ambil secara tak sengaja..errr cam na mau cakap r..bukan wa plan pun mau shoot tu..tapi masa lepak2 tepi tu wa pun ambil lah gambar hehe..ok lah..sampai sini dulu entry kali ni r..wa pun ada kerja mau buat dulu ok..apa2 berita terbaru akan wa masukkan dalam entry seterusnya..ok..bye2..

Nota Kaki; Sarapan pagi tadi makan telur sambal jak :) heheh...

Saturday, July 16, 2011

IPG Tawau Vs IPG Kent







Assalamualaikum

Hallo suma..lama sudah tidak update blog wa ni..banyak sudah sawang ni..hahah! ok lah entry kali ni wa bagi masuk cerita pasal perlawanan persahabatan antara IPG Tawau dengan IPG Kent..kali ni IPG Kent yang datang bertandang ke IPG Tawau hehe..jauh tu..dorang sanggup datang jugak..semamangat setia kawan ba kan..ok lah..sebenarnya wa bukan OP untuk event ni tapi saja turun untuk memberi semangat kepada team IPG Tawau..petang tu ada perlawanan bola sepak,bola tampar dan sepak takraw..wa layan bola sepak dengan bola tampar tu..perlawanan antara IPG Tawau dengan IPG Kent ni memang sengit masing ada kekuatan tersendiri..ok lah wa cakap banyak pun wa penat sudah..kamu tengok jak lah sedikit gambar-gambar yang wa ada ambil tu..ok nanti next entry wa bagi masuk gambar-gambar terbaru ok heheh..keep in touch suma..terima kasih kerana sudi jugak membaca blog wa ni yang wa tau memang teda pun orang baca..ada pun kadang silap masuk blog termasuk blog wa ni kan hahaha!..


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...