All Rights Reserved | Harith Photography 2017

Wednesday, August 24, 2011

Raya tahun ni dan tahun sebelumnya..







Assalamualaikum

Haloo..haloo semua..waduh sudah lama ngak ketemu kan..haha..wa rasa mau sebulan sudah wa tidak update blog ni tau hari tu wa update sebelum posa lagi..sekarang sudah hari ke-25 umat islam berpuasa. Wa rasa pun badan wa ni makin slim…eceh2..ngada2 haha..bentuk badan mcm tu jugak boroi pun macam maintain jak hehe..tapi nda pa lah yang penting wa nekad posa penuh insya Allah..

Dekat raya ni terkenang pulak memori masa wa budak dulu sampailah wa sambung study di ILP dulu..dulu-dulu masa wa budak2 masa raya lah waktu paling happening haha..masa budak2 dulu mau p beraya pun naik basikal..lepas p satu rumah jalan ke satu rumah pun mau half KM jugaak..kalau makan sampai kenyang rumah pertama tu then kalau gerak ke rumah kedua tu lapar balik sudah bab banyak guna tenaga untuk mengayuh basikal..tapi ada jugak kebaikan dia macam tu..sentiasa sihat dan lemak2 tu sempat terbakar lagi sebelum makan lagi dan dalam hal ini menyebabkan masalah obesity tidak berlaku dan boroi tidak kelihatan…ok cukup2 pa wa cakap macam orang bentang kajian tindakan plak haha..dulu masa wa budak lagi sebelum raya tu mesti sibuk tolong wa punya mother dengan father kemas rumah,pasang langsir semua dan macam2 lah lagi..tapi tu dulu..sekarang ni bila wa adik beradik semua sudah besar-besar..sudah sambung study tinggal wa punya mother buat kerja sendiri2..sekarang di rumah tu harap wa punya adik bongsu jak lah..tu pun mau buat kerja kena paksa2 lagi.dasar budak2 zaman sekarang ni..
Masa wa sambung study di ILP dulu dekat2 raya macam ni wa dengan kawan pakat ramai2 jalan p kk konon trip2 mau tengok baju raya konon padahal bukan beli pun..sekadar melihat-lihat..cuci2 mata ambil feeling raya tu hehe..dulu masa study ILP elaun bukan besar mana pun..cukup2 makan jak orang cakap..kalau time buka posa tu pot paling pemes pun dekat ILP tu mesti Indah Permai..bukan besar mana pun IP tu..tapi kecil2 begitu pun semua lengkap..segala kelengkapan untuk seorang pelajar ada disana…cakap jak apa..KFC,Giant ada semua sana..pendek kata lengkaplah…masa tu pun bukak posa simple jak..sekadar yang termampu jak..kalau membeli di bazzar ramadhan tu pun kita orang mesti beli masa2 dekat berbuka sudah haha..pandai sungguh salah satu sebab dia kenapa? Sebab masa dekaat berbuka tu macik2 yang jual kuih muih tu akan bagi lebih sebab dorg mau packing balik sudah..kalau beli seringgit kuih tu kadang macam harga 4 ringgit haha…tu sudah terbukti tau hehe…jahat2..kaedah ni wa rasa bleh digunakan oleh student2 yang sedang gawat tau pun yang duit PTPTN tu sudah habis digunakan untuk membeli Handphone yang canggih lagi cun hahah..

Sekarang ni bila sudah menginjak dewasa ni semua serba serbi kena buat sendiri dari sahur sampailah berbuka...dulu masa budak2 bolehlah wa punya mother kasi sedia..sekarang segan pulak kan..kalau sudah ada wife nanti barulah wife yang sediakan..haha tapi tu lama lagi..coming soon..ada rezeki adalah tu kan..kahkahkah,,

Ok lah hari ni adalah hari terakhir wa di IP ni sebelum balik bercuti raya besok..rasanya nda sabar pulak mau balik ni haha..balik jak dari kuliah ni terus packing barang ni..hangkut suma baju2 kotor sumbat dalam beg bawak balik cuci di rumah..hehe dasar malas cuci baju tuuu…ok lah rasanya wa sudah tulis panjang ni nanti..wa pun banyak kerja kagi mau buat ni pasang langsir,mengemas rumah,biskut pun baru 2 jenis wa buat ni..nanti ada masa wa sambung cerita lagi ok haha…tapi sebelum tu wa selitkan beberapa gambar dengan member2 wa di IP ni..kami buat photoshoot ala2 studio gitu bertemakan hari raya hehe..ok lah wa gerak dulu..Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir Batin…sapa2 yang tingal area Keningau tu jangan segan silu jemput datang rumah wa raya pertama..kalau nda tau alamat rumah wa..just call no wa 014-3742735 (DIGI) ok.. =)

Nota Kaki: Hari Raya ni kurangkan main mercun tu..bahaya..banyak sudah kes putus. Terima kasih kepada Mus,Buss,Suyee,Ikrimah dengan Kevin sebab sudi jadi modul utk                 photosoot raya hehe


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...