All Rights Reserved | Harith Photography 2017

Monday, February 15, 2016

Mukadimah 2016










Dengan nama Allah yang maha pemurah lagi maha mengasihani..

Kotak rokok dicapai lalu guwa keluarkan sebatang dan sisipkan di celah mulut, pemetik api jenama 
kingkong guwa gores lalu menghasilkan percikan api seterusnya membakar rokok yang tadinya guwasisipkan di celahan bibir. Sekali tarikan nafas sekali itulah asap berkepul di udara guwa lepaskan di 
ruang atmosphera bumi. Komputer riba yang dari tadinya guwa pandang seakan akan tersipu malu untuk memandang kembali kepada guwa. Dari mana untuk guwa mulakan tulisan ini, sudah setahun guwa meninggalkan gejala ini. 

Lantas guwa meninggalkan meja kerja guwa lalu menuju dapur. Nescafe 3 in 1 guwa tuang kedalam cawan lalu air hangat guwa siram kedalam gelas. Kalaulah gelas ini mampu untuk berbicara sudah 
tentu beliau akan meraung kepanasan, arghh tinggi bangat imaginasi guwa..kok sampai begitu sekali..Ehh jap! Kenapa macam dialog dalam drama indon ini. Ok! Cukup...mukadimah merapu yang paling legend guwa pernah tulis hahhaha. Sudah lama guwa tinggalkan blog ni, dan ada juga member-member yang dulunya follow blog guwa PM (not prime minister) dengan guwa..bila mau update blogBila mau upload gambar baru. Dengan tenang guwa menepis soalan-soalan mereka. Guwa cakap nanti kalau guwa ada masa guwa upload gambar, guwa upload entry barutungu peminat,sabar peminat.lalu mereka pun membawa diri kecewa dengan jawapan yang guwa lempiaskan kepada mereka. Cehh macam lah guwa ni femes kunun..puikkk hahahha..

Setahun lebih guwa tinggalkan zaman belajar di IPG, Setahun lebih tu juga sudah tinggalkan meja 
kerja guwa disana. Guwa rindukan meja itu, guwa rindukan suasana bilik guwa, walaupun bilik kecil dan dipenuhi bermacam aset kerajaan Malaysia namun guwa tetap rindukan suasana itu, bilik yang menjadi sumber inspirasi untuk guwa berkarya banyak kenangan guwa tinggalkan disana. Namun yang pergi biarkan pergi, hidup mesti diteruskan, hati kena tabah untuk menghadapi hari-hari mendatang. 

Sekarang semua sudah berubah, guwa sudah bekerjaya. Punya tanggungjawab kepada kerja dan 
keluarga. Mungkin satu hari kalau ada rezeki guwa juga akan mendirikan rumah tangga. 
Persoalannya dengan siapa? Dan bila? Kita tunggu di episod akan datang hahahhha..

Oklah, rasanya sampai sini dulu untuk entry kali ni, sekadar untuk meringan kan tangan untuk giat 
aktif menulis blog kembali. Entry akan datang guwa upload cerita pasal tanah jajahan guwa yang 
baru. Nescafe gua tadi pun sudah sejuk jadii kita tangguh dulu cerita ni disini..byee byee :)

* Sedikit gambar guwa upload yang guwa ambil hujung tahun lalu dan awal tahun 2016 ini dan 
pastinya sesuai untuk tontonan semua lapisan masyarakat :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...