All Rights Reserved | Harith Photography 2017

Sunday, June 30, 2013

Kuching Sarawak Tour 2013 | Part 1










Assalamualaikum

Berikut merupakan catatan perjalan wa sepanjang berada di Sarawak dan Kuching khususnya….ehh kejap-kejap..apa pasal bunyi ayat pembukaan wa tu macam soalan pengajian umum tingakatan 6? Argghh biarlah..yang penting wa tulis..orang faham hehe…. Ok semua..kali ni entry wa bagi masuk pasal cerita wa jalan-jalan di Kuching hari tu…bukan ada job besar pun wa turun kesana cuma untuk mengambil gambar mengenai budaya orang-orang sana, merasai pesta gawai, merasai makanan tradisional orang sana dan macam-macam lagi lah..kalau wa tulis sini..mungkin 2 hari 2 malam x habis haha..senang cerita kamu trun sendiri kesana dan rasai pengalaman sendiri..hehe ayat tu ala2 macam pengacara exkplorasi pulook hahah…wa kesana pun bukan lama dalam seminggu mcm tu lah…lepas tu bajet tersangatlah bajet….biasalah..yg pnting gambar bnyak..bukan datang untuk shooping pun.. ok lah sedikit catatan semasa wa disana..
Seawal pukul 5 pagi wa sudah bangun untuk sedia menuju ke airport, pagi tu wa punya parents yang hantar…semangat dorg ni..lepas selesai urusan cek in wa trus masuk dalam balai pelepasan..perghh belum sampai Kuching wa sudah rasai aura-aura gawai tu..dri budak kecil sampai amoi2 sampilah aunty2 yg duduk sebelah wa masa tunggu kapal sampai..semua cakap pasal gawai..hahaha..semangat dorg ni..masuk dalam kapal pun mcm tu jugak..brader sebelah wa dengan amoi dia pun crita pasal gawai..sennag cerita kalau raya punya peeling tu..wa convert ke pesta gawai punya peeling lebih kurang mcm tulah..kalau ada yang kureng faham..sila abaikan hehehe..lebih kurang mcm tulah wa punya analogi....wa malas juga mau kacau brader sebelah wa tu dengan soalan yang bermacam-macam ..ganggu privasi dia sama golporen di plak..wa tutup mata tidurlah..sambung tidur wa yang gantung tu..
Lebih kurang satu 1 jam 30 minit wa sampai di lapangan terbang Kuching..lepas ambil beg,settle urusan di imegresen wa trus halo-halo wa punya member si step…perbualan kami lebih kurang mcm ni.

Harith: hello..boleh saya bercakap dengan cik step?
Step: yess..sayalah ni…Harith ka ni? (Suara husky giteww hehe)
Harith: ya..sayalah ni….mana ko? Sya di depan pintu ketibaan sudah ni..
Step : O..saya park depan pintu ketibaan jugak ni..cari kenari warna hitam..
Harith: O..ok..ok Nampak sudah…

Lebih kurang mcm tu lah perbualan kami masa dalam talipon..hahahha…tetttt itu semua tipu..saja wa tulis kasi dramatic sikit entry wa ni hahahha..lepas wa loading barang2 dalam kereta, member wa ni bawak wa jalan-jalan tengok Bandar Kuching dulu..lepas tu gerak ke Kubah Ria untuk makan…haha..senang cerita kuching ni macam-macam ada..pasal makan..no problem. Hari pertama wa rasa Laksa Sarawak…wa cakap sama luu..perghhh..kalau rasa..terangkatt woo haha..datang Kuching rasa sendiri heheh..
Hari pertama ni wa Cuma melawat di Muzium Sarawak, menurut informasi yang wa dapat..muzium Sarawak ni merupakan muzium yang tertua di borneo dan muzium etnologi yang terbaik di asia..perghh..dalam muzium ini ada macam-macam...x percaya datang sendiri tngok.. (malas tulis panjang2). Lepas habis ronda muzium Sarawak ni..member wa dengan kazen beliau..bawak wa jalan-jalan area waterfront dengan kawasan-kawasan sekitar..sekali lagi wa cakap sama lu..macam-macam benda wa jumpa..dan yang paling best..kawasan india street tu memang port yang paling sesuai untuk buat street photo, untuk penggemar gambir sarawak, area ni banyak jual..boleh diskaun lagi hehe…lepas puas pusing-pusing wa trus gerak balik rumah member wa..transfer gambar.cas kamera lepas tu tidur…lepas tu wa punnya entry pun sampai sini dulu haha..nanti wa sambung entry kedua..macam dalam drama-drama plak ada episod2 hehe..ok semua..next entry wa sambung cerita wa.. sedikit gambar wa share untuk semua hehe….enjoyy J




Nota Kaki : maaf kalau penulisan entry wa sedikit jengkel..wa kureeeng mood mau menulis.. :)


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...