All Rights Reserved | Harith Photography 2017

Thursday, November 3, 2011

Deepavali | Kawen | Santai2












Assalamualaikum.

Hembusan angin malam menerpa menusuk ke liang roma kulitku membuatkan aku semakin merindui katil dan selimutkku, sesiapa sahaja yang pernah merasa kedinginan malam akan pasti dan confirm terkenang Nescafe 3 in 1 panas yang langsung dihirup panas tanpa memikirkan kesannya yang sugguh tragis jika dihirup panas..weiiiinaaa..pa aku sakap2 ni? Jiwang? Monolog dalaman? Atau sekadar seuntai kata untuk dirasa dikala malam yang dingin ini?? Hahahha ntahlah wa pun x tau..terpulang kepada anda untuk mentafsirkan apa yang wa tulis ni..haha..weiina besawang,ada bunyi cengkerik sudah blog wa ni..lama sudah tidak di hupdate..banyak sudah pembaca blog wa yang merayu2 untuk wa update blog wa ni..termasuklah c Eyqa Amin tu..haha…mau sebulan wa nda hupdate blog ni..gersang sudah semua hahahha..tetttt (penggunaan bahasa yang kureng) hehehe..

Ok lah pertama sekali dan yang pertama wa mau minta maaflah sebab jarang hupdate blog ni..bukan apa..sekarang ni wa punya masa sangat padat dengan tugasan dan aktiviti(padahal tidur jak kerja) hahaha…sebelum ni entry blog wa pasal cerita wa SBE dengan photoshoot untuk photograbher tu kan..ok lah entry kali ni wa cerita pasal wa punya job ari tu di kampung masa cuti deepavali..untuk pengetahuan member2 suma Institut Perguruan punya cuti untuk Deepavali adalah selama seminggu ah Ha! Yaaa seminggu,saya ulangi seminggu hahahha..budak sekolah mana da cuti macam wa seminggu kan.. Ok lah cukup untuk mukadimah..haha so bila cuti seminggu wa pun ambil kesempatanlah untuk balik bercuti di kampung tu..member2 wa suma x pecaya bila wa cakap wa cuti seminggu..”pergh!! cuti satu minggu kamu? Mantap2 siok oo” kata member wa si Boy haha..before balik kgu tu wa sempat jugak jalan2 ma kazen wa dengan pembantu wa si Bam2 di kiki..jalan2 p tinguk wayang jak..wayang pun kin galik bikin suspen jak..cherita alien2 kunun..tp banyak suspen jak..sumpah nda mau tinguk tu movie lagi..buang duit jak..

Masa cuti tu wa punya Sumandak ada mengoferkan wa untuk ambil gambar weding anak buah beliau,so wa dengan rasa senang hati pun terima lah offer tu..janji hari rabu wedding tu tapi kena pindah p hari sabtu..nasib sabtu klu ahad..nda sempatlah wa shoot pengantin tu..bab wa sudah fly back to Tawau Yang Terchenta..ecehhh hahah..masa hari pernikahan tu semuanya berjalan dengan lancar..wa shoot pun dengan happy,tapi wa x bleh lah terlalu bersosial dengan sumandak2 yang datang masa wedding tu..haha sebab bos besar wa ada sana haha (cik Sumandak)  nanti dia bidas wa dengan perkataan yang menguris,mau perang dunia lagi hahhaa..tetttt main2 ja tu..pengantin ni pun sebenarnya member wa jugak..yang lelaki tu member wa sekolah dari form 1 sampai form 3,yang pmpuannya tu anak buah sumandak wa…and majlis tu berlangsung di kediaman Cik Sumandak wa..haha..sempat juga wa berlakon gud boy depan bakal mumy mertua wa hehehe,,,tp mmg wa gud boy pun hahah! Ok lah..sampai sini jak wa punya entry kali ni..wa harap u all enjoy melihat dan merasa gambar2 yang wa ambil masa wedding tu dengan gambar masa wa on the way balik ke keningau,orang cakap satu gambar boleh menggambarkan seribu ayat,so nda guna wa tulis panjang2 kan..kamu tinguk2 lah itu mewakilakan seribu perkataan yang wa tulis disini dan hakikatnya wa teda tulis pun haha.. ok heheh…see you semua..suksess selalu ya..

Nota Kaki : Doakan wa lulus dengan jayanya dan lancar menjawab soalan exam =)



Monday, October 10, 2011

Photograbher Photoshoot 1.0























Assalamualaikum..

Pergh!!!!!!...besawang sudah blog wa ni..lama tidak dihupdate..sorilah pren semenjak dua menjak ni wa agak busy dengan tugasan wa yang sangat memerlukan komitmen sehinggakan blog ni pun wa tidak sempat update,c Eyaqa Aminnn member wa kelas sebelaah pun sound wa sudah " weeeii apasal x hupdate blog lagi yoo" lebih kureng macam tu lah kaata-lata beliau hahah.. lepas raya hari tu wa SBE selama seminggu di Sk Bunsit Keningau..oppss jangan ketawa dengar nama sekolah ni hehe agak2 macam buncit jak kaan..tapi i tell u all lah sekolah ni walaupun berada di hujung kampung dekat dengan kaki banjaran croker tapi wa cakap sama lu lah..sekolah ni menjadi johan kebangsaan pertandingan coral speaking..perghh!! tengoklah sapa guru yang membimbing..guru besar sekolah tu bekas guru Bahasa Inggeris wa masa sekolah rendah dulu..nampak muka guru besar tu..terus memori masa wa sekolah rendah dulu datang menjelma dalam kepala hotak wa ni..wa ingat lagi dulu-dulu wa kena buat kerja sekolah di kaki lima kelas gara-gara tidak siap..ni suma c nass (member sekolah rendah) punya pasal lah..cakap cigu ada mensyuarat tentang meeting kunun..jadi x payah buat kerja tu cigu nda masuk..sekali naa..kan sudah buat kerja sekolah di luar hahhha..memori2.

Ok cukup2 pasal cerita memori zaman sekolah rendah tu dengan SBE hehe..pas wa habis SBE tu wa balik Tawau..sampai hostel jak terus lemah nampak tugasan yang bertimbun tu belum disentuh puunn masih virgin lagi orang cakap hahahaha..tapi berkat dengan kesungguhan wa..dan semangat yang tidak berputus asa wa dapat jugak menyiapkan tugasan tu dengan bantuan rakan-rakan ceeewaaaahh hahah..lepas semua sudah selesai include dengan ujian pergerakkan tu barulah wa ada kelapangan..minggu lalu wa dengan member wa si Adznor tu plan rancang untuk buat photoshoot untuk bagi promo custom tshirt yang wa buat..idea ni sebnornye..idea wa punya CFO si Step..beliau merupakan mastermind untuk photoshoot ni..cehh skema lah pulak ayat wa kan hahhaha...wa dengan si Step ni ada buat limited edition tshirt..so beliau menjadi CFO and wa jadi CEO..wa letak nama companu tu Bulat Art Work..kenapa Bulat?? ntah wa pun konpius cam na bleh taruk Bulat tu hahah..tapi nda palah ok jugak tu....heheh..setakat ni wa baru buat 2 keluaran tshirt yang pertama tu "Photograbher" and yang coming soon tu S.E.X haha jangan salah sangka tau S:sleep E:Eat X: Xcercise tu lah maksud dia hahha..ok lah dipendekkan cerita pas plan punya plan..kami buat sesi photoshoot tu di Padang IPG Tawau dengan atas bangunan admin IPG Tawau tu...panas memng panas..lepas habis jak sesi photoshoot tu wa terus diserang dengan penyakit mata merah..perghhh..ni mesti berjangkit dengan si step ni..punca2 hahaha.. ok lah sampai sini jak wa punya entry ni..apa-apa pun harap u all enjoy dengan gambar2 yang wa bagi masuk mula dari SBE sampailah masa photoshoot tu....tu jak lah cerita wa setakat ni..wa harap wa dapat menghupdate blog ni dengan lebih kerap lagi heheh..ok suma..doakan mata wa cepat sembuh..

Nota kaki: sapa yang berminat untuk melihat design bagi Tshirt wa yang akan datang boleh tengok di facebook wa.. www.facebook.com/Bulat Art Work..

Wednesday, August 24, 2011

Raya tahun ni dan tahun sebelumnya..







Assalamualaikum

Haloo..haloo semua..waduh sudah lama ngak ketemu kan..haha..wa rasa mau sebulan sudah wa tidak update blog ni tau hari tu wa update sebelum posa lagi..sekarang sudah hari ke-25 umat islam berpuasa. Wa rasa pun badan wa ni makin slim…eceh2..ngada2 haha..bentuk badan mcm tu jugak boroi pun macam maintain jak hehe..tapi nda pa lah yang penting wa nekad posa penuh insya Allah..

Dekat raya ni terkenang pulak memori masa wa budak dulu sampailah wa sambung study di ILP dulu..dulu-dulu masa wa budak2 masa raya lah waktu paling happening haha..masa budak2 dulu mau p beraya pun naik basikal..lepas p satu rumah jalan ke satu rumah pun mau half KM jugaak..kalau makan sampai kenyang rumah pertama tu then kalau gerak ke rumah kedua tu lapar balik sudah bab banyak guna tenaga untuk mengayuh basikal..tapi ada jugak kebaikan dia macam tu..sentiasa sihat dan lemak2 tu sempat terbakar lagi sebelum makan lagi dan dalam hal ini menyebabkan masalah obesity tidak berlaku dan boroi tidak kelihatan…ok cukup2 pa wa cakap macam orang bentang kajian tindakan plak haha..dulu masa wa budak lagi sebelum raya tu mesti sibuk tolong wa punya mother dengan father kemas rumah,pasang langsir semua dan macam2 lah lagi..tapi tu dulu..sekarang ni bila wa adik beradik semua sudah besar-besar..sudah sambung study tinggal wa punya mother buat kerja sendiri2..sekarang di rumah tu harap wa punya adik bongsu jak lah..tu pun mau buat kerja kena paksa2 lagi.dasar budak2 zaman sekarang ni..
Masa wa sambung study di ILP dulu dekat2 raya macam ni wa dengan kawan pakat ramai2 jalan p kk konon trip2 mau tengok baju raya konon padahal bukan beli pun..sekadar melihat-lihat..cuci2 mata ambil feeling raya tu hehe..dulu masa study ILP elaun bukan besar mana pun..cukup2 makan jak orang cakap..kalau time buka posa tu pot paling pemes pun dekat ILP tu mesti Indah Permai..bukan besar mana pun IP tu..tapi kecil2 begitu pun semua lengkap..segala kelengkapan untuk seorang pelajar ada disana…cakap jak apa..KFC,Giant ada semua sana..pendek kata lengkaplah…masa tu pun bukak posa simple jak..sekadar yang termampu jak..kalau membeli di bazzar ramadhan tu pun kita orang mesti beli masa2 dekat berbuka sudah haha..pandai sungguh salah satu sebab dia kenapa? Sebab masa dekaat berbuka tu macik2 yang jual kuih muih tu akan bagi lebih sebab dorg mau packing balik sudah..kalau beli seringgit kuih tu kadang macam harga 4 ringgit haha…tu sudah terbukti tau hehe…jahat2..kaedah ni wa rasa bleh digunakan oleh student2 yang sedang gawat tau pun yang duit PTPTN tu sudah habis digunakan untuk membeli Handphone yang canggih lagi cun hahah..

Sekarang ni bila sudah menginjak dewasa ni semua serba serbi kena buat sendiri dari sahur sampailah berbuka...dulu masa budak2 bolehlah wa punya mother kasi sedia..sekarang segan pulak kan..kalau sudah ada wife nanti barulah wife yang sediakan..haha tapi tu lama lagi..coming soon..ada rezeki adalah tu kan..kahkahkah,,

Ok lah hari ni adalah hari terakhir wa di IP ni sebelum balik bercuti raya besok..rasanya nda sabar pulak mau balik ni haha..balik jak dari kuliah ni terus packing barang ni..hangkut suma baju2 kotor sumbat dalam beg bawak balik cuci di rumah..hehe dasar malas cuci baju tuuu…ok lah rasanya wa sudah tulis panjang ni nanti..wa pun banyak kerja kagi mau buat ni pasang langsir,mengemas rumah,biskut pun baru 2 jenis wa buat ni..nanti ada masa wa sambung cerita lagi ok haha…tapi sebelum tu wa selitkan beberapa gambar dengan member2 wa di IP ni..kami buat photoshoot ala2 studio gitu bertemakan hari raya hehe..ok lah wa gerak dulu..Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir Batin…sapa2 yang tingal area Keningau tu jangan segan silu jemput datang rumah wa raya pertama..kalau nda tau alamat rumah wa..just call no wa 014-3742735 (DIGI) ok.. =)

Nota Kaki: Hari Raya ni kurangkan main mercun tu..bahaya..banyak sudah kes putus. Terima kasih kepada Mus,Buss,Suyee,Ikrimah dengan Kevin sebab sudi jadi modul utk                 photosoot raya hehe


Sunday, July 31, 2011

Puasa Bermula



Assalamualaikum.
Hari ni hari pertama berpuasa pada tahun 2011,awal pagi tadi assignment punya pasal wa tepaksa over time,tulah masa kerja kena bagi dalam 2 minggu,kami buat dalam 2 hari jak..selebihnya wa habiskan dengan aktiviti yang langsung tiada kaitan dengan tugasan tu seperti menonton wayang dan lepak di shopping complex..dont try this at home ok..besalah student life orang cakap..kepala hotak student life cenggini..siap kerja jam 2.30am..planing mau tidur kejap konon sebelum sahur..ntah cam na boleh telajak tidur sampai jam 4.00am. nasib jiran bilik seblah ketuk bagi bangun..sempat jugaklah wa bersahur telur kosong goreng dengan nasik mix kicap..boleh lah..orang bujang punya lauk..nanti sudah ada wife barulah bleh merasa nasik dengan kari,dengan ayam masak kicap ka..time sahur tu..pas tu ada wife bagi keju ‘abang,bangun sayang..sahur kita’..ceewwaaah..melebih plak ni..hak hak hak…

Masa posa cenggini wa teringat plak di kampung..kalau masa ni wa di rumah,mesti orang yang paling sibuk mesti wa punya mother..walaupun penat dengan tugasan harian menguruskan kami adik beradik namun beliau tetap bangun untuk menyediakan makan untuk bersahur. Sekarang ni bila semua sudah besar panjang kena sendiri lah sediakan makan untuk sahur dengan berbuka nanti. wa bab sahur ni nda berapa kisah, air kosong dengan biskut marrie pun jadiklah..yang penting ada..untuk ambil pahala..kadang nda sahur pun..sedar-sedar sudah jam 6.30am..sahur pa cenggitu..haha..ada jam pun teda guna jugak..tidur mati suma sekali dengan roommate haha..ok lah cukuplah cerita wa untuk entry kali ni..kepada semua muslimin dan muslimat seluruh negara wa ucapkan selamat menjalani ibadah puasa dengan tenang bagi mencari keredaan dariNya.

Nota Kaki: Berbuka nanti mungkin ke Bazzar Ramadhan Wisma Semarak..depan hostel jak pun.. :)

Monday, July 18, 2011

Ini cerita kami







Assalamualaikum.

Ntah kenapa malam ni wa rasa semangat pulak wa mau buat entry dalam blog ni..masa tengok fail2 gambar yang perlu dibuang tadi wa jumpa folder gambar yang wa ambil masa wa dengan member satu hostel ni lepak2 hehe..gambar ni pun bukan apa jugak saja suka-suka kan..tapi bila tengok balik gambar ni..macam happy plak.ada kenangan orang cakap..sebagai student full time macam wa ni biasalah kena stay di hostel..kalau kamu tengok gambar tu haha tu jak lah aktiviti yang boleh mengurangkan sedikit tension kami ni yang tinggal dalam asrama mcm penjara ni haha!..bila kumpul ramai-ramai macam tu sambil nyanyi ramai2 walaupun suara tidak semerdu suara amy search haha we all tetap happy..mungkin satu hari kenangan macam ni wa boleh cerita dengan ank cucu wa kan hehe..kami sini bukan ada astro,mtv,apa2 jak jenis hiburan tu..cukuplah ada gitar tu..untuk menghiburkan hati yang duka lara ini ceewahh haha! tidak pun pasang laptop lagu terkini sambil sambung dengan speaker besar..pasang kuat sikit warden poww speaker tu..hujung sem baru dapat balik..hehe..susah2..macam ni lah hidup kami..boleh dikatan hampir semua benda kami kena kongsi,tandas,bilik mandi,iron baju,pantry..semua lah..kalau ada member yang kering sudah tu,,meggi pun kadang kongsi jugak haha! baju pun kadang kongsi jugak..sekali sekala lah untuk aktiviti IP kan..kadang bila ada masalah tu kawan-kawan satu asrama ni jugaklah tempat meluahkan masalah tu..macam ni lah kehidupan kami sini...sapa-sapa pernah jadi student memang tau lah macam mana pengalaman macam wa rasa ni kan hehe..sebenarnya pengalaman macam ni lah yang mematangkan kita untuk lebih maju kehadapan dan bergaul denga pelbagai jenis manusia yang ada di muka bumi in..yee tak gitu??? hehe..ok lah sampai sini saja cerita wa kali ni..wa kena tidur awal..besok wa ada Bina Insan Guru..melawat rumah orang tua di Bandar Tawau tu..nanti wa upload cerita dari sana ok..bye-bye.. :)


Sunday, July 17, 2011

Di suatu petang





Assalamualaikum

Haloo-haloo...hehe..pa khabar suma? ok ka? wa ok jak..cuma busy sikit ni hehe..hari ni hari isnin mood pun faham2 lah kalau hari isnin kan..semua malas tambah lagi pagi tadi awal lagi sudah tiada letrik..betul2 tambah mood malas tu..ok lah entry kali ni wa saja mau bagi masuk gambar masa wa ambil jumaat lalu..jumaat lalu tu wa ke bandar untuk print tempahan baju yang wa buat tu.. 36 helai lah yang menempah baju tu termasuk orang dari sarawak..hehe jauh jugak tempahan baju wa dapat kali ni..next wa plan mau buat baju couple lah..tapi harga kena up sikitlah..sebab sekarang semua barang sudah naik kan hehe.,ok lah gambar yang wa ambil ni di ambil secara tak sengaja..errr cam na mau cakap r..bukan wa plan pun mau shoot tu..tapi masa lepak2 tepi tu wa pun ambil lah gambar hehe..ok lah..sampai sini dulu entry kali ni r..wa pun ada kerja mau buat dulu ok..apa2 berita terbaru akan wa masukkan dalam entry seterusnya..ok..bye2..

Nota Kaki; Sarapan pagi tadi makan telur sambal jak :) heheh...

Saturday, July 16, 2011

IPG Tawau Vs IPG Kent







Assalamualaikum

Hallo suma..lama sudah tidak update blog wa ni..banyak sudah sawang ni..hahah! ok lah entry kali ni wa bagi masuk cerita pasal perlawanan persahabatan antara IPG Tawau dengan IPG Kent..kali ni IPG Kent yang datang bertandang ke IPG Tawau hehe..jauh tu..dorang sanggup datang jugak..semamangat setia kawan ba kan..ok lah..sebenarnya wa bukan OP untuk event ni tapi saja turun untuk memberi semangat kepada team IPG Tawau..petang tu ada perlawanan bola sepak,bola tampar dan sepak takraw..wa layan bola sepak dengan bola tampar tu..perlawanan antara IPG Tawau dengan IPG Kent ni memang sengit masing ada kekuatan tersendiri..ok lah wa cakap banyak pun wa penat sudah..kamu tengok jak lah sedikit gambar-gambar yang wa ada ambil tu..ok nanti next entry wa bagi masuk gambar-gambar terbaru ok heheh..keep in touch suma..terima kasih kerana sudi jugak membaca blog wa ni yang wa tau memang teda pun orang baca..ada pun kadang silap masuk blog termasuk blog wa ni kan hahaha!..


Tuesday, June 28, 2011

Gabrel dan Casandra














Assalamualaikum.
Entry kali ni wa ambil kesempatan untuk cerita sikit pasal wa tolong member wa tu si Matt buat pre wedding. Wa pun lupa sudah nama dua orang customer c Matt hehe..wa Cuma ikut jak dia ni..sambil-sambil tambah pengalaman untuk sesi out door pre wedding ni..lagi pun wa ni baru lagi dalam bidang pre wedding ni..kalau buat pre wedding ni memang banyakm cabaran dia, kita kena sentiasa berfikir secara kreatif dan pantas untuk menghasilkan gambar yang mempunyai sudut-sudut yang terbaik..lagi satu kita tak mau tunggu lama kan..habis cairn anti make up dorang kan hehe..sebab tu lah sebelum buat pre wedding ni persediaan awal kena buat..kita kena buat buat lawatan awal tu di tempat untuk buat pre wedding supaya kita dapat gambaran awal untk sesi pengambaran esoknya. Malam sebelum sesi shoot ni wa adalah buat sikit-sikit home work dengan melihat-lihat gambar dari beberapa jurugambar yang terkenal..ceewah..hehe…sesi kali ni kami buat di Taman Mahathir Keningau bermula pukul 10.00am sehingga 12.30pm…perghh memang penat..nasiblah ada pembantu yang setia tolong-tolong bawak barang wa ni haha kan Jac? Hahaha… yang ambil gambar hari tu wa dengan c matt jak,member c matt banyak jugak member idea2 untuk pengantin punya pose..wa dengan pembantu wa yang setia angkat2 barang,suruh2..heheh…tq2..nnt bos up lagi gaji ok Rm 5 ringgit sejaaaaaa hehehe…habis sesi photoshoot tu trus balik rumah untuk transfer gambar tu..penat betull.. petang dia jalan lagi..lepak di pekan sebab besok dia wa kena balik tawau sudah..ok lah..entry kali ni wa ada sertakan dengan gambar-gambar masa photoshoot tu..harap korang suma enjoy tengok..wa ni masih baru.banyak lagi kena buat penambahbaikkan…




Saturday, June 25, 2011

Satu hari di petang sabtu

Assalamualaikum 

Petang sabtu ni rajin pulak wa tulis entry blog ni haha..bangun-bangun ja dari tidur trus on laptop wa..mula2 sekali wa tengok facebook dulu..bila wa bukak facebook..banyak member wa tulis status..”jom heboh @ likas,jom heboh best!!..” perghh rupanya jom heboh sekarang ada di kk,ikutkan hati wa mau jugak menyerbu jom heboh tu kalau di KK tapi apakan daya ku..aku terpaksa menerima kenyataan aku ini sudah berada di Tawau..haha..tiba2 tittt..titt.. (nokia sound sms) rupanya Cik awek wa hantar sms..tak lama lagi cik awek akan berlepas ke Kota Kinabalu dari Sibu..dalam bebrapa jam lagi sampilah cik awek wa di kota Kinabalu selepas menghabiskan beberapa bulan di Mukah praktikal..wa harap cik awek selamat tiba di KK..wa tengok member wa yang lain sudah siap2 angkat baldi mandi di luar hostel semuanya berpunca daripada kegagalan paip air di bilik mandi untuk membekalkan air..hehehe senang cakap tiada air lah..wa rancang mandi gelap2 sikit..sebab kalau gelap2 mana da org nampak kan hehe..wa cakap sama lu..tempat we all mandi belakang hostel tu betul2 bedepan dengan café..haha..Malu geng kalau ada awek2 yang makan di café nampak,silap betul engineer dia buat sana…kalau macam wa ni yang mandi sana confirm kenyang dorang tu..tak payah makan lagi kenyang da tengok badan wa yang seksi ni hahahah..gurau2 jak tu..Romate wa dari tadi dengan khusuk main game FIFA 2011 dia tu,,,siap ada maki hamun lagi player dalam game tu hahaa..gecek kelate tuuu..haha…lantak dia lah..wa pun meneruskan aktiviti petang wa  di petang sabtu dengan mendengar lagu dendangan Rossa hahah,,,jiwang lah pulak petang2 ni kan..macam tau2 plak..burung2 yang selalu lepak di tepi bilik wa ni pun berpasang-pasangan haha..macam tau jak feel lagu rossa ni haha..bila hidup dengan pasangan ni kadang macam-macam dugaan dia..yang penting kita sabar jak..kerna kesabaran itu separuh daripada iman..ceeewah..ntah kenapa petang ni wa rasa lain dari yang lain..wa rasa wa perlu buat keputusan,keputusan apa..haha biarlah rahsia kan..tapi wa takut keputusan wa tu mungkin silap..atau pun mungkin wa kena mengambil banyak perkara sebelum wa membuat keputusan itu kan hehe..ok lah..wa pun rasa panjang sudah wa merepek ni hahahha..hari pun sudah gelap..wa pun mau siap2 untuk mandi..malam ni ada pesta Gawai Kaamatan di dewan Raflesia..nda dapat jom heboh..ini pun jadilah..untuk mengisi masa lapang wa di malam minggu ni..next entry wa bagi masuk entry pasal pre wedding wa shoot hari tu dengan pembantu wa yang sangat-sangat membantu wa dalam shoot tu hahah..kalau u all free bleh tengok blog beliau,macam2 ada maklumat u all boleh dapat sana hehe..kasi promo blog dia sama u all kan heheh..klik  sini

MOHAMAD HARITH JANIUS
Sabah Freelance Photographer
Tel:014-374 2735 or 019-870 9394
Photo Stock:http://www.flickr.com/photos/tompinai
Skype:mohd_harith


Friday, June 24, 2011

BSN Vs CIMB Bank




Assalamualaikum.
 Ok suma..sapa yang ada MyBSN ni??? fuhhh wa cakap sama lu..memang mengecewakan lah...My BSN ni macam CIMB Click dengan Maybank2u tu..mesti korang pun adalah kan..tau punya...ok lah entry kali ni wa cerita sikit pasal petang tadi..cerita dia bermula begini...ceeewah macam cerita penglipurlara lagi kunun..ok lah sebenarnya besok 25 June 2011 Cik awek wa mau balik dari Sibu ke Kota Kinabalu..sa wa pun bank in lah duit menggunakan MyBsn ni untuk beli tiket..wa bank in dalam RM300.00..so after half hour,wa call dengan Cik awek wa,tanya duit sudah masuk ka belum..wa punya cik awek pun bagi tau duit belum masuk..wa pun chek lah balik takut2 ada silap tertekan no kan..salah sudah no akaun tu..chek punya chek..semua betull tapi duit belum masuk lagi..wa pun call lah talian bantuan BSN ni..lepas tu Cik awek BSN tu bagi tau yang segala transaksi untuk My Bsn ni hanya akan aktif sebelum jam 12.00pm..so lepas jam 12.00pm jika kita buat transaksi duit dari Mybsn ke bank lain duit tu akan masuk ke akaun lain keesokan harinya..tapi dalam kes wa ni duit tu akan masuk hari isnin sebab besok sabtu and ahad..bank cuti..wa pun punya panas dengar..ini macam Cik awek mana dapat balik ni..kalau isnin baru masuk duit. Wa pun terus pinjam member punya kerentera aka kereta..wa terpaksa bergegas ke bandar jugak untuk bank in lagi duit menggunakan CDM tu.perghh...memanas wa tadi..sudah time wa ke bandar tu waktu jalan sesak.fuhh..teruji keimanan wa jugak sebentar..lepas da bank in tu barulah Cik awek wa dapat beli tiket..so the moral of the story sini adalah kalau menggunakan Mybsn untuk memindahkan duit ke bank lain sila lakukan sebelum pukul 12.00pm..hehe..ok lah..sampai sini jak entry wa kali ni..sekarang jam sudah menunjukkan pukul 3.15am..wa pun mau tidur dulu..penat bro..jalan sana jalan sini..ok next entry ada yang special hehehe...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...